Proč Odoo dopadlo lépe
ve srovnání se SAP & Netsuite (report G2)

Odoo je fenomén! Odoo je nejrychleji rostoucí IT společnost v Belgii a to díky úžasnému týmu, který tvrdě pracuje na vývoji skvělého produktu.


G2 zveřejnila zprávuG2 Momentum Grid® pro ERP systémy, kde ve výsledcích označila Odoo jako vítěze. Systémy jako SAP, Sage a Netsuite zůstali daleko za ním. Odoo nedopadlo jen jako o něco lepší ERP řešení. Překonává ostatní ve všech parametrech!


          Konečně je to tady:

               Cenově dostupný systém ERP, který dělá to,  co má, a to bez                                                         zbytečných složitostí.


V tomto článku bychom vám chtěli poskytnout stručný popis tohoto srovnání.

O čem je G2 Momentum Grid®?

G2 pomáhá společnostem při hledání a výběru správného softwaru a služeb. Jak? Porovnáním nejlepších obchodních softwarů a služeb na základě hodnocení uživatelů a sociálních dat. K porovnání G2 využívá jedinečný algoritmus.

Momentum Grid® zobrazuje u každého produktu tzv.  Momentum® skóre na svislé ose a skóre spokojenosti s produktem na vodorovné ose. Produkty s nejlepším skóre Momentum Grid® jsou zobrazeny ve stínované oblasti. Odoo dopadlo jako tzv. Momentum Leader®.

Momentum Grid®:


Co je Odoo?

Je pravděpodobné, že jste o Odoo ještě neslyšeli. Odoo je kompletní sada obchodních modulů včetně správy vztahů se zákazníky (CRM), elektronického obchodování, účetnictví, řízení zásob, skladů, výroby, nákupu, financí a dalších. Veškeré potřeby, které ve firmě máte, jsou plně pokryty v integrovaném, škálovatelném a modulárním systému.

Odoo je relativně mladá, ale již zkušená firma: založená v roce 2005 Fabienem Pinckaersem na belgické farmě. V současné době má více než 7 milionů uživatelů ve 175 zemích, kteří používají Odoo při své každodenní práci.

Působivý růst Odoo, v průměru 55% v posledních 6 letech, jasně ukazuje, že svět je připraven na ERP systém, který je jednoduchý, cenově dostupný a snadno použitelný.

Průměrná doba do spuštění systému (měsíce)

Pokud se chystáte zavést ERP do firmy, můžete očekávat, že s Odoo bude váš projekt spuštěn v průměru za 4 měsíce, což je méně ve srovnání s Netsuite (průměrně 6 měsíců) a SAP (průměrně 11 měsíců).

Odoo je moderní, jednoduché a různé moduly se bezproblémově integrují, což snižuje časovou náročnost. To se promítá do dostupnějších implementací s menší složitostí.


      Úspěšné projekty, včas a podle rozpočtu.


Tento rozdíl je viditelný například při přípravě demo prezentace. Nastavit demo systému SAP pro bootcamp zabíralo několik dní až týdnů na přípravu. K získání správných dat ve vaší instanci SAP bylo potřeba mnoho nastavení, vytváření testovacích dat bylo časově náročné a když něco nevyšlo podle očekávání, bylo těžké zjistit, kde byl problém.

Vytvořit demo v Odoo s databází v plném rozsahu málokdy zabere více než den. Na základě doporučované metodiky implementace je zajištěno, že složitost zůstane nízká dodržováním standardu 80/20. Díky agilnímu přístupu je možné rychlé dodání systému. Chceme, aby naši zákazníci prošli a někdy i znovu přehodnotili své současné procesy. Vyhnou se tak nákladným úpravám, vývoji systému a zbytečným složitostem.

Tento způsob přináší nejen snížení provozního času uživatelů systému, ale také zjednodušuje údržbu databáze po implementaci se sníženými náklady a hladkým upgradem.

Průměrná návratnost investic (měsíce)

Klíčovým cílem (KPI) pro vaši investici do ERP systému je samozřejmě návratnost investic. Podle výsledků zprávy se vám vrátí investice do systému SAP v průměru za 36 měsíců. Netsuite je na tom o něco lépe s průměrnou návratností investic za 29 měsíců. ERP Odoo má průměrnou návratnost investic pouze 16 měsíců.

To je méně než polovina času pro SAP! Odoo nejenže má konkurenceschopné ceny, ale i fakt, že je tak snadno použitelné, sníží náklady a čas na školení. Vaši zaměstnanci se tak mohou co nejdříve zaměřovat na ty činnosti, které vaší firmě přinášejí největší hodnotu.

Funkčnost Odoo dosahuje vysokých skóre

Posláním Odoo je uvolnit potenciál společností poskytováním nástrojů, které uživatelé rádi používají. Zaměřit se na věci, na kterých záleží. Zdá se, že Odoo dělá docela dobrou práci, protože ani jedno z hodnocených kritérií nekleslo pod 80%.
Jednoduchost užívání a navigace v Odoo je pro koncového uživatele velkým rozdílem. Pohybujete se mezi aplikacemi, funkcemi, aniž byste si toho vůbec všimli. Přecházíte od své prodejní objednávky, ke skladovým informacím vašeho produktu, až k výrobním objednávkám bez přepínání aplikací.

Díky drobečkové navigaci se můžete snadno vrátit do výchozího bodu. Možná to teď zní hloupě, ale věřte, že při práci s ERP to není až zas takovou samozřejmostí.

Snadné použití, nastavení a správa:

převezměte plné vlastnictví své databáze Odoo


Odoo je skvělé jak pro koncové uživatele, tak i pro jejich implementátory. Dopadlo v hodnocení výborně, i pokud jde o snadné použití, snadné nastavení a snadnou správu. Cílem Odoo je, aby se zákazníci stali vlastníky jejich databáze. Proto na stránkách nabízí potřebnou dokumentaci, investuje do veřejně dostupných eLearningových materiálů a vše, co je potřeba, zveřejňuje na GitHubu. Odoo tak podporuje nezávislost uživatelů na třetích stranách.

O obchodných riešeniach Odoo

V prípade, že máte záujem dozvedieť sa o Odoo viac, kontaktujte nás a dohodnite si s nami bezplatnú konzultáciu.  

V roku 2021 sme sa stali prvým zlatým partnerom Odoo na Slovensku a v Česku a garantujeme najlepšie poradenstvo, integrácie, vývoj aplikácií na mieru, servisné služby podpory a údržby, ako taktiež aj školenie založené na vašich potrebách a obchodných víziach.

                                      Kontaktovať odborníkov Odoo


Odoo - najmodernejší ERP systém