Výsledky Odoo z roku 2021 ukazují trend ERP

Můžeme buď spekulovat nebo vycházet z čísel a faktů. Já jsem zastáncem té druhé varianty. Proto bych vám dnes chtěl ukázat pár jasných a dohledatelných čísel, která ukazují výsledky Odoo a potvrzují trend, kudy se vydává svět firemních systémů - ERP.

Odoo opět radikálně vyrostlo

Pro ty, kdo ještě o Odoo neslyšeli, jde o moderní firemní (ERP) systém - vše v jednom. Tedy systém podchycující veškeré činnosti od marketingu přes nákup, prodej, servis, výrobu, sklady až po veškeré analytické nástroje, výkazy a účetnictví. 


Odoo je v tomto oboru štikou s 19. letou historií. Vyniká nejen poměrem cena/výkon, ale taky nejmodernějšími technologiemi a skvělým uživatelským prostředím. Navíc má kolem sebe největší komunitu nadšenců a vývojářů, kteří vyvinuli přes 34 tisíc doplňků systému na jejich open-source platformě.

Ale teď pojďme k těm číslům. Odoo stabilně a pravidelně každý rok roste a to stále vyšším tempem. Loni vyrostlo obratově o neuvěřitelných 73%!

Odoo roste i exponenciálně. Zpočátku trvalo Odoo vytvořit obrat ve výši 4.00M€ deset let, pak dva roky, následně rok a loni už jen 4 měsíce. 



Loni Odoo přijalo více než 1.000 nových lidí

Která firma si to může v tak složité době, jako je dnes, dovolit? Pokud byste chtěli v Odoo pracovat, máte šanci. Loni totiž nabrali více než 1.000 nových lidí, což je na SW firmu úctyhodné číslo. Jak ale sám majitel firmy - Fabien Pinckaers říká, jsou nároční a nechtějí každého.


A teď se pokusím vám ukázat jiný pohled na zaměstnance v Odoo, kterých je nyní kolem 2 tisíc. Představte si, že jste konkurence Odoo. Jste lokální dodavatel ERP a máte možná deset, dvacet, třeba i padesát vývojářů.

Jak chcete konkurovat firmě se systémem, který má přes tisíc vývojářů, více než 7 miliónů uživatelů, ze kterých má pravidelné příjmy. Rychlost vývoje Odoo je tak obrovská, že se začíná Odoo konkurenci rychle vzdalovat. V oblasti středních a menších firem už kraluje a začíná atakovat i kolosy jakými je např. SAP.

Odoo začíná diktovat nové trendy ERP

Dnes už není ERP jen o funkčnosti, zda umí to či ono. To vám nabídnou už skoro všechny vyspělé ERP systémy. Dnes rozhoduje, jak rychle dokážete být se systémem flexibilní, přizpůsobiví změnám trhu. Jak dokážete díky systému komunikovat uvnitř firmy, na dálku se zaměstnanci, kteří pracují z domu a on-line s klienty.


My jako implementátor a Odoo GOLD partner rosteme taky

Díky neustálému vylepšování Odoo ve funkčnosti i uživatelské přívětivosti za rozumnou cenu, vyhráváme výběrová řízení ve firmách. Získáváme stále více zakázek a tím i rostoucí zkušenosti.

Začínali jsme v pár lidech a dnes nás na Odoo ve firmě pracuje více než 80. 



Byli jsme oceněni za světově nejaktivnějšího partnera v lokalizaci Odoo

Protože nás Odoo opravdu baví a dává nám smysl, snažíme se co nejvíce přiblížit Odoo českým a slovenským firmám. Intenzivně pomáháme v lokalizaci Odoo:

  • Poskytli jsme zdarma celé Odoo komunitě účetní osnovu, základní sazby pro DPH a fiskální pozice ČR i SR

  • Přeložili jsme bezplatně více než 70tis. výrazů v Odoo Enterprise modulech do češtiny i slovenštiny

  • Přinášíme bezplatné lokální Odoo webináře a tréninková videa

  • Připravujeme otevření Odoo Akademie pro českou a slovenskou komunitu

  • Aktivně spolupracujeme s centrálou Odoo v oblasti lokalizací, obchodu i marketingu

Za tuto činnost nás osobně ocenil majitel Odoo pan Fabian Pinckaers.



Přinesli jsme plnohodnotné účetnictví implementované přímo do systému Odoo

Odoo působí celosvětově. Do velkých a významných zemí Odoo vyvíjí a nastavuje účetnictví.  Malé země  jsou odkázány na silné místní Odoo partnery, kteří vlastními silami vytvoří lokalizaci a účetnictví formou doplňkových modulů do Odoo.

Po 2 leté intenzivní práci našeho profesionálního týmu a nemalých investicích do náročného vývoje, jsme přinesli pro český a slovenský trh finanční moduly, které upraví Odoo pro potřeby účetnictví a legislativy CZ/SK.

Nyní se naše účetnictví implementuje například do nově vznikající banky, velké SW firmy a dalších projektů.


Věříme, že tento rostoucí trend samotného Odoo i naší firmy 26HOUSE je pouhý začátek nové éry ERP světa :-)

 
autor článku

     Tomáš Vychodil - Senior ERP Consultant, 26HOUSE

Co má umět systém pro řízení skladů?