CRM systém: Ako si zaručiť lepšie vzťahy so zákazníkmi?

„Nebudujete obchod, pretvárate postoje ľudí, ktorí budujú obchod“. - Zig Ziglar

S rastom našej firmy je čoraz náročnejšie sledovať potreby doterajších i potenciálnych zákazníkov. Širšia klientela síce prináša firme vyšší zisk, avšak v dôsledku objemu je čoraz náročnejšie udržiavať s nimi relevantné vzťahy.

Dobre organizovaný ERP je kľúčový pre výkonnejšie  riadenie  vzájomných vzťahov so zákazníkmi v akejkoľvek obchodnej organizácii. Aplikácia CRM (Customer Relationship Management) pomáha nielen pri správe existujúcich zákazníkov, ale aj pri získavaní nových zákazníkov. Obchodné vzťahy nie je jednoduché udržiavať bez pomoci kvalitného CRM systému. Odoo CRM je skvelý nástroj na organizovanie predajných aktivít, automatizáciu úloh a posilnenie postavenia tímu v súlade s potrebami zákazníkov.

V tomto článku vám predstavíme ako si aj vy môžete zlepšiť vzťahy so zákazníkmi vďaka najrýchlejšie šíriacemu sa ERP/CRM na svete. Jedna z jeho najväčších výhod sa skrýva práve v previazanosti. S Odoo môžete riadiť obchod, projekty, marketing, účtovníctvo atď. všetko pod jednou strechou, z jedného systému. Prepisovanie dát a jednoúčlové aplikácie sa v dnešnej dobe stávajú minulosťou.

 
 
 
Poďme sa spolu pozrieť ako CRM v Odoo funguje.

Kanban náhľad

V Odoo máte možnosť sledovať svoj predaj v kanbanovom náhľade a pomocou funkcie ,,Drag and Drop” meniť stav v akom sa obchodné prípady nachádzajú.



Správa potenciálnych zákazníkov

Potenciálny zákazník je zákazník, ktorý akýmkoľvek spôsobom prejavil záujem o vaše produkty, služby. Môže byť vytvorený priamo zo systému alebo z webových stránok, informačných letákov a iných druhov marketingového úsilia.

Stránka potenciálnych zákazníkov

Na stránke ,,obchodné príležitosti” je možné vidieť všetkých potenciálnych zákazníkov v zozname, ktorý je tiež možné zmeniť na Kanbanový náhľad. Tu nájdete rôzne filtre v súlade s konkrétnymi požiadavkami.

Tvorba nového potenciálneho zákazníka

V ľavom hornom rohu stačte tlačidlo ,,vytvoriť”. Zobrazí sa vám vzorová šablóna, kde je treba vyplniť všetky kontaktné informácie o novom potenciálnom prípade. Nezabudnite priradiť týchto  potenciálnych zákazníkov ku konkrétnym predajcom. Predídete tak chaosu.



Pre lepšie filtrovanie môžete taktiež vytvárať a pridávať k potenciálnym príležitostiam tagy a naplánovať si odtiaľ obchodné aktivity (hovor, email, kvalifikácia, demo atď.)

Tip: Vyskúšajte využiť ,,pravdepodobnosť,, t.j. odhadnutú výšku dosiahnutej tržby. Taktiež nezabudnite potenciálnu príležitosť ohodnotiť na škále od 1-3 hviezdičiek podľa stupňa dôležitosti pre efektívnejšie filtrovanie.

Konvertovanie potenciálneho zákazníka na obchodnú príležitosť

V prípade, že vyhodnotíme potenciálnu príležitosť ako obchodný prípad, kliknutím na ,,konvertovať na obchodnú prípad” zmeníte jeho stav. Postačí na to jedno kliknutie. 

Dispozícia potenciálneho zákazníka

Ak kvalifikujeme potenciálnu príležitosť za nevhodnú (napr. v prípade spamu, nesprávne zadaných informácií alebo ak klient nemá záujem o služby, ktoré poskytujete), môžeme príležitosť označiť ako ,,stratený”. Jednoducho kliknite na lištu nástrojov nad názvom príležitosti a ten sa následne prenesie do vlastnej databázy ,,strata”. Tento zoznam si môžete hocikedy skontrolovať kliknutím na ,,filtre” a následne ,,strata”.

Komunikácia so zákazníkmi a zamestnancami

V Odoo dokážete odosielať emaily zákazníkom priamo zo CRM. Stačí kliknúť na ikonu ,,poslať správu” (1). Môžete si tam taktiež vložiť šablóny emailov, ktoré hromadne posielate zákazníkom. Všetko máte plne zautomatizované. 



Takisto môžete posielať rýchle správy a poznámky zamestnancom / spolupracovníkom. V chronologickom poradí si predávate informácie a označujete kolegov v správach. Funkciu nájdete pod názvom ,,pridať poznámku” (2). Označeným kolegom tak následne príde správa na email s upozornením. Upozorňujeme však zaznamenávať iba tie poznámky, ktoré sú relevantné, keďže história sa nedá vymazať. 

Ďalšou výhodnou funkciou Odoo CRM je plánovanie aktivít (3) pre obchodníkov. Týmto spôsobom vám nikdy neunikne termín demo ukážky, hovoru či emailu. Odoo vás na aktivity v daný deň upozorní. 


 
 

Webinár CRM v Odoo

Pozrite si ako funguje Odoo CRM v praxi. Žiadne prepisovanie z jedného systému do druhého, v Odoo dokážete riadiť celú firmu pod jednou strechou.

O obchodných riešeniach Odoo

V prípade, že máte záujem dozvedieť sa o Odoo viac, kontaktujte nás a dohodnite si s nami bezplatnú konzultáciu.  

V roku 2021 sme sa stali prvým zlatým partnerom Odoo na Slovensku a v Česku a garantujeme najlepšie poradenstvo, integrácie, vývoj aplikácií na mieru, servisné služby podpory a údržby, ako taktiež aj školenie založené na vašich potrebách a obchodných víziach.

                                      Kontaktovať odborníkov Odoo

Z improvizace k digitalizaci nejen v personalistice
Digitalizace HR - Jaké výhody přináší manažerů a zaměstnancům?