Prečo si KPMG zvolilo Odoo ako ich účtovníckeho partnera?

KPMG Belgicko sa v roku 2020 rozhodlo implementovať novú účtovnú platformu pre svojich klientov. Pôvodne si vybrali iného dodávateľa ako Odoo, ktorý im sľuboval, podľa Win Van den Brande (Riadiací partner daní, práva a účtovníctva v KPMG) „nebo na Zemi“, ale už po dvoch mesiacoch KPMG bolo nútené projekt zastaviť. Dôvodom na zastavenie projektu bolo neplnenie svojich záväzkov zo strany dodávateľa. Následne sa začalo s výberovým procesom nového dodávateľa. Tentokrát prebiehal veľmi dôkladne. KPMG bolo vo veľkom úžase z Odoo, ktoré bolo zďaleka najlepšie v triede.

Priebeh partnerstva KPMG a Odoo

Akonáhle bola zmluva podpísaná, nastala realizácia projektu.  Za menej ako 2,5 mesiaca, sa presunulo viac ako 1000 klientov KPMG do Odoo účtovníctva. Prvý veľký moment nastal pri uzatváraní DPH, ktoré prebiehalo nad očakávania dobre. Ďalšia vec, ktorou Odoo prekvapilo bola výrazná úspora času kedže pri niektorých klientoch uzatváranie DPH trvalo pred implementáciou aj viac ako 4 dni a po zavedení účtovníctva Odoo sa skrátilo na menej ako 4 hodiny.

Prvý krát uzatváranie DPH pre klientov KPMG trvalo 4 hodiny, no pri ďalšom uzatváraní to trvalo už len 2 hodiny, pretože nasadená automatizácia spolu s umelou inteligenciou vyťažovania faktúr (OCR) sa potrebovala naučiť potrebné informácie o danom klientovi.

Pre spoločnosť ako je KPMG táto vychytávka prináša veľký benefit, keďže sa môžu zamestnanci KPMG sústrediť viac na poradenstvo klientom alebo optimalizáciu, namiesto manuálneho zaznamenávania údajov do systému.

Presun  klientov

1000+ klientov presunutých do Odoo účtovníctva za menej ako 2,5 mesiaca

Zaznamenávanie údajov

Koniec manualného zaznamenávania údajov


Uzatvorenie DPH

Uzatvorenie DPH skrátené zo 4 dní na 2 hodiny

Odoo účtovníctvo v reálnom čase

KPMG má klientov, ktorí prechádzajú na účtovníctvo v reálnom čase. V dnešnej dobe je nedostatočné, aby účtovníci analyzovali dáta z pred 3 alebo 4 mesiacov. Tieto informácie vám nepomôžu optimalizovať obchodné procesy spoločnosti. V dnešnej ekonomike zmien s vysokou infláciou je dôležité mať údaje v reálnom čase preto, aby ste mohli reagovať flexibilne a prijímať rozhodnutia v reálnom čase.

Skutočnosť je taká, že len veľmi málo účtovných firiem je schopných pracovať v reálnom čase. Avšak, s Odoo sú vaše bankové výpisy v reálnom čase súčasťou účtovníctva. Akonáhle vaši zákazníci odošlú z Odoo faktúru, následne už o 1 minútu neskôr bude faktúra súčasťou vášho účtovníctva a pripravená na ďalšie spracovanie a vy máte informácie v reálnom čase. To je stav, ktorý predtým trval niekdy aj dlhé mesice.

Ďalším benefitom účtovníctva v reálnom čase je dôvera od vašich partnerov, pretože disponujete údajmi v reálnom čase a nie z pred 4 mesiacov. 

26HOUSE sme plne lokalizovali účtovníctvo, fakturáciu a dane v Odoo pre Slovenskú a Českú republiku. Ak aj vy sa chcete premeniť na modernú a bezpapierovú spoločnosť s účtovníctvom v reálnom čase, tak neváhajte: 

Kontaktovať odborníkov Odoo

Je výrobní software jen o výrobě?